A környezet, melyben a gyermekek felnőnek, fontos szerepet játszik fejlődésükben. A saját szoba ideális megoldás számukra, mivel csendes teret biztosít alkotó kreativitásukhoz. A bútoron és a világításon kívül, a gyerekszoba egyik fontos eleme, a biztonságos ablak. A gyerekszoba tervezésénél vizsgáljon meg a piacon elérhető több megoldást is.

 

Ablakok az új családtag szobájában

Az újszülött gyermek szülei számára a legfontosabb a gyermekük egészsége, komfortja és harmonikus fejlődéshez szükséges megfelelő feltételek megteremtése. A megfelelően kiválasztott ablakok segítenek optimális légkört teremteni a helyiségben, ahol a gyermekük alszik.

 

Fontos szempontok, melyeket figyelembe kell venni:

  • Párásítás és levegőáramlás

Kedvezőtlen időjárás során a gyerekszobában történő ablaknyitogatás kockázatos lehet a gyermek egészségére. Ezért jó, ha az ablakokat higroszkopikus szellőzőkkel szerelik fel. A helyiségben lévő páratartalom automatikus szabályozásának köszönhetően lehetővé teszik a friss levegő beáramlását az ablak kinyitása nélkül is.

  • Zajvédelem

Ha a házuk forgalmas utca vagy vasúti sínek közelében áll, jó ha megnövelt szintű hangszigeteléssel rendelkező ablakot választanak, melyet az Rw együttható fejez ki. Minél magasabb annak értéke, annál jobban tompítják az ablakok a helyiségbe áramló zajt, ami gyermekének egészséges és nyugodt alvást biztosít.

  • Energiatakarékoskodás

A lehető legalacsonyabb hőáteresztési együtthatóval rendelkező energiatakarékos ablakok kiválasztása garantálja a hőveszteség elleni védelme, ami hozzájárul az optimális szobai hőmérséklet fenntartásához.

 

Ablakok a kis csirkefogó szobájában

Ajánlatos, hogy a gyermeknek kétéves korától saját élettere legyen a házban. Hozzájárul ez önállóságához, javítja koncentrációképességét, serkenti kreativitását és tanulási kedvét. A szülők látószögén kívül eső hely, másrészt kitűnő lehetőség az új tiltott dolgok kipróbálására is, melyek azonban nem mindig biztonságosak gyermekeink számára. Az egyre aktívabb és érdeklődőbb csemetét minden érdekli, ami számára ismeretlen, beleértve az ablakon túli színes világot is. A megfelelő kiegészítőkkel ellátott ablakok segítenek megvédeni gyermekeiket az esetleges veszélyekkel szemben.

  • Kulcsos kilincs

A kulcsra zárható kilinccsel ellátott műanyag ablak kiválasztása megakadályozza gyermekének a felügyelet nélküli ablaknyitást.

  • Ellenálló üveg

A megfelelően megerősített üveg felveszi a harcot a gyermek csínytevéseivel szemben. A biztonsági laminált üveg ellenálló, és nem hull szilánkokra akkor sem, ha a gyermek kemény és nehéz tárgyat dob hozzá, aminek köszönhetően nem áll fenn a megvágás veszélye.

  • Egyszerű karbantartás

A kisgyermekes szülők jól tudják, milyen kreatívak tudnak lenni csemetéik. Az ablaküvegek és keretek ideális helyet jelentenek számukra művészi tehetségük bemutatására. A műanyag ablakokat az egyszerű karbantartás jellemzi, valamint az, hogy a szennyeződések sok fajtája könnyedén lemosható róluk.

 

Összegzés

A gyerekszoba megtervezés és berendezése ugyan nem egyszerű, de kellemes feladat. Ezért jó tudni, milyen lehetőségeket kínálnak az ablakgyártók. A piacon elérhető megoldások sokszínűségére való tekintettel, érdemes elsősorban a kiváló minőségre helyezni a hangsúlyt. A gyermekszobába való ablakok kiválasztásánál gondoljunk arra, hogy gyermekeink nőnek és a szükségleteik változnak, de a megfelelő és jól kiválasztott ablakok nem öregszenek és hosszú éveken keresztül szolgálnak minket.