A meleg időjárás szinte igényli a rendszeres szellőztetést. A szélesre tárt ablakok lehetővé teszik, hogy élvezhessük a napsugarakat és a friss levegőt, egyúttal azonban a tolakodó rovaroknak is lehetőséget adunk. A szúnyogok, legyek vagy az éjjeli lepkék sokszor teszik kellemetlenné számunkra az otthon kényelmét.  A csípések ugyan a legtöbb esetben gyorsan gyógyulnak, azonban gyors és veszélyes allergiás reakciókat is kiválthatnak. Az allergiásokon kívül veszélyeztetett személyek a kisgyermekek is.

Egyszerű és hatékony megoldás, mely megvéd minket a kellemetlen rovarinvázió és annak következményeivel szemben, az ablakra szerelhető praktikus háló.

 

Hatékony védelem

Választhatnak modern keretezett szúnyoghálókat, melyek minőségi extrudált alumíniumból készülnek. A keretben műanyaggal bevont üvegszálakból készült háló van, 1,2 x 1,2 mm-es szemmérettel. A nyílások méretét úgy alakították ki, hogy hatékonyan kiszűrjék a rovarokat, és egyben megfelelő levegőmozgást és zavartalan kilátást biztosítsanak.

 

Helyes választás

A hálók méretre készülnek, tehát a vásárlásukhoz való első lépés az ablakok pontos lemérése. A vásárlásnál fel kell tüntetni minden ablakszárny magasságát és szélességét a kerettel együtt, hogy biztosak lehessünk abban, hogy a megfelelő méretű szúnyoghálót rendeljük meg.

A szúnyoghálók használható nyitható, valamint nyitható-billenthető ablakok esetében is. Maximális felületük akár 2,5 m² is lehet. Az erkélyajtóra szerelhető hálók szerkezeti megerősítés céljából megosztottak.

 

Könnyű felszerelés

A háló felszereléséhez nem szükséges, hogy nyílásokat fúrjunk az ablakkeretbe. Szakember segítsége nélkül is könnyen és stabilan rögzíthetjük a hálót a kerethez, speciális mozgatható rögzítőelemek segítségével. Ennek köszönhetően a háló teljesíti feladatát a forró napok során, egyben könnyű leszerelhetőséget biztosít a téli időszak előtt vagy a tavaszi nagytakarítás során.

A teraszajtókra való eltolható háló szerelése már tapasztalatot és megfelelő szerszámokat igényel. Éppen ezért javasoljuk, hogy azok szerelését bízzák betanított szakemberekre.

 

Esztétika

Nem kell félniük attól, hogy a szúnyoghálók rontják az ablakok külső megjelenését. Az Oknoplast ajánlatában nem csupán fehér vagy barna szúnyoghálókat találnak, hanem olyanokat is melyek fadekorra emlékeztetnek, mint pl. aranytölgy, dió vagy mahagóni, ami lehetővé teszi az ablak színével való ideális összehangolást. Az alumínium profilok porlakkozással készülnek, melynek köszönhetően kitűnő paramétereket érnek el a kedvezőtlen légköri hatással szembeni ellenállást érintően. Színüket és tulajdonságaikat eső vagy túlzott felforrósodás hatására sem veszítik el.  A háló színe is választható – fekete vagy szürke.

 

Könnyű karbantartás

A szúnyogháló nem igényel különösebb karbantartást. Ha azonban azt szeretnénk, hogy sok-sok évig szolgáljanak minket, mielőtt beköszönt a tél, szereljük le, és mossuk meg. Ehhez elegendő a langyos víz is egy kevés mosogatószerrel. A megtisztított hálót száraz helyen tároljuk a következő nyárig.